piątek, 19 lipca 2013

Na śniadanko babeczki z szynką i serem



     Julia i Kornelia przygotowywały babeczki z szynką  i serem na śniadanko do tego sałatkę z pomidorka z ogórkiem .
 
Do babeczek potrzebowały:
- 2 szklanki mąki,
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
- 1 szklanka mleka
- roztrzepane  jajko,
- 7,5 dag rozpuszczonego masła,
- 10 dag szynki,
-10 dag sera,
- gałka muszkatołowa, szczypta soli i cukru.

Dziewczynki podzieliły prace, Kornelia zmieszała mąkę, sól, cukier, gałkę muszkatołową, proszek do pieczenia, a Julia mleko połączyła z jajkiem i masłem.

 Następnie szybko połączyły wszystko razem rozdzieliły do foremek i ja włożyłam do piekarnika na 25 min do rozgrzanego piekarnika do 190  stopni. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz