Julia i Kornelia przygotowywały
babeczki z szynką i serem na śniadanko
do tego sałatkę z pomidorka z ogórkiem .
Do babeczek potrzebowały:
- 2 szklanki mąki,
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
- 1 szklanka mleka
- roztrzepane jajko,
- 7,5 dag rozpuszczonego masła,
- 10 dag szynki,
-10 dag sera,
- gałka muszkatołowa, szczypta
soli i cukru.
Dziewczynki podzieliły prace, Kornelia
zmieszała mąkę, sól, cukier, gałkę muszkatołową, proszek do pieczenia, a Julia
mleko połączyła z jajkiem i masłem.
Następnie szybko połączyły wszystko razem
rozdzieliły do foremek i ja włożyłam do piekarnika na 25 min do rozgrzanego
piekarnika do 190 stopni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz