Potrzebne nam było :
Na ciasto, które potem po wyrobieniu podzieliłyśmy na dwie części i włożyłyśmy na trochę do lodówki.
- 3 szklanki mąki,
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
- 1 palma,
- 5 łyżek cukru,
- 5 żółtek
Z białek ubijamy pianę dodając potem ½ szklanki cukru.
Do zrobienia masy potrzebowałyśmy:
- 3 kostki twarogu (750 g)
- ½ margaryny,
- ½ szklanki cukru,
- 1 jajko,
- 1 budyń np. waniliowy.
1 puszka brzoskwiń. Pokroić w plasterki.
Wszystko układamy na blaszce zaczynając od rozwałkowania jednej części ciasta, na nią kładziemy masę, następnie brzoskwinie na nie kładziemy ubite białka i potem startą drugą część ciasta.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz