poniedziałek, 25 lutego 2013

SERNIK Z BRZOSKWINIAMI

Pieczemy sernik z brzoskwiniami na kruchym cieście.
Potrzebne nam było : 


Na ciasto, które potem po wyrobieniu podzieliłyśmy na dwie części i włożyłyśmy na trochę do lodówki.
- 3 szklanki mąki,
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
- 1 palma,
- 5 łyżek cukru,
- 5 żółtek

Z białek ubijamy pianę dodając potem ½ szklanki cukru.

Do zrobienia masy potrzebowałyśmy:
- 3 kostki twarogu (750 g)
- ½ margaryny,
- ½ szklanki cukru,
- 1 jajko,
- 1 budyń np. waniliowy.

1 puszka brzoskwiń. Pokroić w plasterki.

Wszystko układamy na blaszce zaczynając od rozwałkowania jednej części ciasta, na nią kładziemy masę, następnie brzoskwinie na nie kładziemy ubite białka i potem startą drugą część ciasta. 


Pieczemy w 170 stopniach , 50 minut.

A tutaj Kornelia, robi dla siostrzyczki babeczki czekoladowe.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz